Maties Palau – Parc Natural de Collserola

– Com neix el teu projecte musical?

Des de l’institut que sempre m’ha agradat tafanejar amb programes de música i produir temes. És per això que més enllà de l’interès per la propia producció musical vaig em voler apuntar a classes de música per tenir una millor base a l’hora de composar les meves cançons. El meu projecte musical com a tal es consolida fa just dos anys durant la cuarentena de la covid 19 on vaig tenir per fi temps de sentar-me davant l’ordinador i acabar una cançó que em va permetre passar a formar part del segell i col·lectiu barceloní de música electrònica Abundance. Gràcies a això vaig poder obrir-me un perfil com a artista musical a totes les plataformes d’streaming i comença així una nova etapa.

-Què és, per tu, patrimoni sonor?

Per a mi el patrimoni sonor és tot allò que fa que els entorns naturals sonin de la manera que ho fan. Ja sigui per la presència de tots els éssers vius que hi formen part com la intervenció meteorológica o ambiental.

-Què esperes de la residència artística? Què t’agradaria investigar?

De la residència artística espero aprendre sobre un parc natural que tinc al costat de casa, tan conegut però alhora tan desconegut en molts sentits. M’agradaria investigar el comportament i el perfil sonor del parc i descobrir racons on un es pugui sentir aïllat de l’acció humana.

-Quin és el so que més t’inspira?

El vent. Per la seva gran amplitud de freqüències i matisos.

-Quina és la teva connexió amb la natura?

És l’espai on em sento més creatiu i puc trobar una pau que no trobo enlloc més.

-Quina és la teva vinculació amb Collserola?

Desde petit és la serralada que sempre he vist desde casa meva. La gran zona boscosa que s’amaga darrera la ciutat. També ha sigut el lloc on he disfrutat més fent esport i escapant de la barcelona contaminada i sorollosa. Collserola em permet escapar sense haver d’anar gaire lluny.

-Recordes algún moment únic vinculat amb el so natural? Explican’s.

Escoltar un so agut al mig dels pirineus i descobrir que no era produït per un ocell sinó per una marmota i seguidament escoltar com es comunicaven entre si per tota la vall de núria a grans distàncies.

-Per últim, quin missatge donaries a les generacions futures per conscienciar sobre l’importància del patrimoni sonor?

Diria que la preservació de l’entorn també passa per parar l’orella, escoltar el nostre voltant i reflexionar sobre com ens afecta la contaminació acústica i la manca de sons naturals.